Gezinshuis Woonst
onderdeel van de Driestroom

Wie zijn wij?

Wij zijn Esther en Harry van der Til. In 2001 zijn we getrouwd en zelf hebben we drie kinderen. Twee zijn al volwassen en onze jongste woont nog bij ons. 
We hebben elkaar ontmoet in Huize Parrega, een Bronwdale-gezinshuis waar we samen met twee andere collega's voor kinderen zorgden met extreem en zorgelijk gedrag. 
In dat gezinshuis is onze wens ontstaan om zelf na onze werkzaamheden daar, met ons tweeën een gezinshuis op te starten. We vinden dat kinderen die helaas (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen, moeten worden opgevangen in een zo huiselijk mogelijke situatie waarin elke dag dezelfde opvoeders zijn en waar veiligheid en voorspelbaarheid voorop hoort te staan.

In 2001 zijn we in Hindeloopen begonnen als gezinshuisouders, voor Tjallinga Hiem in loondienst. Later verhuisden we naar Sneek met ons gezinshuis. Na een aantal jaren, nadat onze middelste was geboren in 2003, zijn we gestopt als gezinshuisouder om ons eigen gezin alle aandacht te kunnen geven. In 2008 werd onze jongste geboren.

Hierna hebben we verschillend werk gedaan, altijd in de zorg. Esther is als ambulant begeleidster bij JP vd Bent, medewerkster cliëntservicebureau bij Reik en pleegzorgbegeleidster bij Jeugdhulp actief geweest. Harry heeft als groepsleiding bij Reik, straathoekwerker bij VNN, praktijkcoach bij Jeugdhulp, en casemanager DHHG bij Fier gewerkt.

Bij ons bleef toch altijd de wens aanwezig om weer een gezinshuis te starten omdat we dat echt een hele fijne manier van wonen vinden voor kinderen en jongeren die daarop zijn aangewezen. 

In 2016 zijn we begonnen in loondienst bij Reik als gezinshuisouders, in Leeuwarden. Dat hebben we tot november 2019 gedaan. Vanaf dat moment zijn we een franchise met de Driestroom aangegaan en werden we zelfstandig ondernemer. Ons gezinshuis werd een V.O.F. en de naam Woonst werd bedacht. 

We doen in ons gezinshuis altijd zo gewoon als mogelijk en zorgen vooral  voor veel gezelligheid en huiselijkheid.